JL Audio

jl_audio1.jpg

Privatägd Amerikansk tillverkare av högtalare till både Bil, Båt och Hem. Företaget grundades av John Birch och Lucio Proni 1975. Huvudkontoret ligger i Florida och idag har man över 260 anställda.

I mitten på 70-talet började de två gymnasiekompisarna John Birch & Lucio Proni låta sin passion för musik och ljudreproduktion styra över sin lediga tid. Det började med små oskyldiga experiment med högtalarbyggen mest på skoj. Högtalarna blev så pass lyckade att deras kompisar köpte deras hemmabyggen så John och Lucio fick snickra ihop några par till som snabbt såldes på en lokal loppmarknad. Historien upprepade sig och plötsligt hade deras lilla hobby blivit ett litet företag. Företagets namn blev helt enkelt grundarnas Initialer och vid det tillfället visste de inte att de startat något som med tiden skulle bli en av de mest respekterade tillverkarna inom Audio världen.

John och Lucio sätter inga gränser i sina visioner och utagerar alla sina drömmar om hur högtalare bör produceras och prestera. Receptet blir extremt lyckat och likasinnade entusiaster står i kö för att köpa deras produkter – en framgångssaga är född.
JL Audio är än idag privatägt av John och Lucio och produktionen är sedan starten lagd i Miramar Florida. I sina fabriker tillverkar man högtalare från grunden till Bil, Båt och hemmamarknaden.